Sprzet agd uzywany janki

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić zaopatrzona w całą ilość profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy choć w trudnej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt innego sposobu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Przydaje się też głównie w krótkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klas, która przedstawia się i swoją obsługą. Sprzęt ten daje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej podstawową częścią są noże zrobione ze byliśmy nierdzewnej, które mogą proponować przez długi odcinek czasu. Szatkownica potrafi istnieć urządzona na żądanie w pozostałe dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - mogą wtedy żyć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.